A 27/11/2015

Brandveilig bouwen met Nooyen roosters.

 

Nooyen Pig Flooring heeft het certificaat Bfl - S1 voor al haar gecoate roostervloeren behaald. 

Onze gecoate roosters moeten minimaal voldoen aan de brandeisen gesteld in het bouwbesluit. En natuurlijk aan de vertrouwde hoge Nooyen eisen zoals de naadloze uitvoering voor de beste hygiëne, zacht aanvoelende coating voor de biggen en natuurlijk de lange levensduur. Bij het aanpassen van onze coating stond dit dan ook voorop.  Vervolgens zijn de roosters getest volgens Europese norm EN 13501-1:2007+A1:2009 en geclassificeerd als Bfl -S1.  Daarmee voldoen nu al onze gecoate roosters aan het bouwbesluit en de genoemde vertrouwde Nooyen kwaliteits-eisen.

In onderstaand filmpje laten we u het verschil tussen kunststofroosters en gecoate Fire Resistant roosters zien (don't try this at home).

Naast het feit dat de coating zichtbaar veel moeilijker brand, zorgt de stalen kern ervoor dat de constructieve eigenschappen van het rooster behouden blijven. Hiermee voorkom je dat de vloer als een kaartenhuis omvalt. Vanaf de introductie bij Kees van er Meijden zullen alle Nooyen gecoate vloeren voorzien zijn van de nieuwe brandwerende coating.