A 18/11/2015

Nooyen vergroot brandveiligheid met brandwerende roosters.

 

Na 2 jaar onderzoek en ontwikkeling heeft Nooyen Pig Flooring het certificaat "Europese brandklassenorm Bfl - S1 voor haar gecoate roostervloeren behaald. 

Op 17 november hebben we de eerste roosters die voorzien zijn van de brandvertragende coating geleverd bij Kees van der Meijden in Oirschot.  Nadat zijn stal in 2013 afbrandde, heeft de brandveiligheid een grote rol gespeeld bij de herbouw. 

Nooyen Pig Flooring gaat alle roosters vanaf nu van de Fire Resistant coating voorzien. We zijn trots dat we deze oplossing gevonden hebben, een coating die voldoet aan de nieuwste eisen van het bouwbesluit op het gebied van brandveiligheid en toch behoud van levensduur, biggencomfort en hygiëne van het rooster. We hebben hiermee bewezen dat brandveiligheid niet ten koste hoeft te gaan van de technische resultaten.

logo nooyen-1.jpg

PICT1210.JPGHier overhandigt dhr. G. Nooyen het certificaat Fire protection for your piglets aan dhr. K. Van der Meijden. Op de achtergrond de truck met de eerste gecertificeerde roostervloeren.

Brandproef.jpgTijdens de ter plaatse gehouden brand-demonstratie (vuurproef) werd duidelijk zichtbaar dat de gecoate vloeren het predikaat Brandklasse Bfl-S1 ook echt verdiend hebben.